PrestaShop 1.7.0.0 RC0 uitgebracht!

PrestaShop 1.7.0.0 RC0 uitgebracht!

Posted by Niels Wouda | 01/09/2016
Prestashop 1.7.0.0 RC0

De aankomende versie van PrestaShop, versie 1.7, is 29 augustus uitgebracht als release client 0. Op 20 september volgde ook release client 1.

Dit betekent dat na twee jaar de volgende versie eindelijk in zicht is! In deze blogpost zullen we ingaan op de wijzigingen ten opzichte van versie 1.6, de verbeteringen voor u als online winkelier en blikken wij ook alvast vooruit naar een mogelijke versie 1.8.

Natuurlijk is de grote vraag voor u als winkelier: wat zijn de voordelen van een upgrade naar deze versie? Concreet zijn er twee grote wijzigingen die voor u van belang zijn, te weten:

Een verbeterde user interface.
De grafische schil heeft zowel aan de voorkant als de achterkant een grote make-over gekregen waardoor deze nog intuïtiever is geworden. Dit helpt u en uw medewerkers om nog efficiënter om te gaan met uw e-commerce product. Ook volgt een nieuw standaardthema, een minimalistisch thema dat beter past bij deze tijd (voor een impressie, zie de galerij onderaan dit bericht!).

Een verbeterde productpagina.
Het invoeren van nieuwe producten en het wijzigen van de bestaande catalogus is nog nooit zo eenvoudig geweest! Doordat het hele product-management systeem opnieuw uitgewerkt en verbeterd is, kun u sneller en beter werken.

Er is echter veel meer gaande dan alleen deze wijzigingen. PrestaShop is vanaf deze versie begonnen om een framework te adopteren, te weten Symfony. Dit is een zeer groot bestaand project, waar in de komende versies (1.8) PrestaShop in het geheel op overgezet zal gaan worden. Niet alleen betekent dit voor u concreet dat uw webshop sneller, veiliger en eenvoudiger wordt, ook is het voor ontwikkelaars makkelijker om voor PrestaShop te ontwikkelen. Hierdoor zal het ecosysteem van modules en thema’s alleen maar groeien, wat ook u ten goede zal komen!

Een stabiele versie van 1.7 wordt in het najaar verwacht.

Galerij